Goedkoop is Duurkoop

Deel Deze Post

Inhoud

Een goedkope haartransplantatie met een onbeperkt aantal grafts klinkt interessant. Maar als uw uiterlijk u lief is, denk er dan nog eens goed over na.

Onbeperkt aantal grafts!

Uw donorhaar is niet onbeperkt. Een gemiddeld persoon heeft ongeveer 10000 grafts in het veilige donorgebied. Hiervan kunnen er maximaal 5000 getransplanteerd worden, zonder dat u in uw donorgebied zichtbaar haarverlies heeft. Dit komt omdat haaruitval pas voor het oog zichtbaar is als u meer dan 50% van uw haren op dat gebied heeft verloren.

Uw haren worden bij een FUE haartransplantatie getransplanteerd. Dit houdt in dat de haren worden verplaatst van het ene gebied naar een ander gebied. Het haar dat wordt verplaatst, groeit dan levenslang op het nieuwe gebied. Helaas zijn de fabeltjes van een onbeperkt aantal grafts uit uw donorgebied dus niet waar.

Als u nu al uw kostbare grafts heeft verbruikt, dan heeft u voor uw toekomstig haarverlies helaas geen grafts meer over. Dit betekent dat u altijd een gebied zult hebben dat met haar is bedekt en een deel dat onbedekt is, doordat uw donorgebied is leeggeplukt.

Ook dient er bij het kiezen van de juiste dichtheid rekening gehouden te worden met uw toekomstig haarverlies. Helaas zien wij vaak gevallen die langskomen voor een herstelbehandeling, waarbij de dichtheid niet juist is gekozen. Hierdoor heeft u dan op het ene gebied veel haar, en op het andere gebied maar een paar dunne haartjes.

Grove littekens en onherstelbaar donorgebied

U kunt zich voorstellen waarom een FUE haartransplantatie vrijwel geen littekens achterlaat. Dit komt omdat er gebruik wordt gemaakt van zeer kleine holle boortjes, waarmee wij uw grafts verplaatsen. Hierbij houden we rekening dat er nog altijd gebieden met haar moeten overblijven, rondom het haar dat wordt verwijderd. Als er te veel grafts in een behandeling worden geoogst, dan zullen de kleine gaatjes die worden geboord zich met elkaar verbinden. De kleine wondjes worden dan helaas een grotere wond. Dit zorgt ervoor dat uw donorgebied wordt achtergelaten met grove, onherstelbare littekens. En dit is het allerlaatste wat u wilt, toch?

Kwalitatieve zorg kost tijd

U kunt zich ook voorstellen dat hoe meer grafts er worden getransplanteerd, des te langer de behandeling hoort te duren. Toch is dit helaas niet altijd het geval. Vraag u dan het volgende af; Waardoor kan dit komen?

Als er een te hoog aantal grafts in een behandeling moet worden getransplanteerd, dan heeft dit tijd nodig. Meer tijd dan wat in een dagbehandeling beschikbaar is. Dit houdt in dat er gehaast geoogst wordt en er meerdere grafts tegelijkertijd worden verwijderd per extractie. Hierdoor kunnen uw kostbare grafts permanent beschadigen. Ook is er – bij een te hoog aantal grafts – in één dagbehandeling niet genoeg tijd om elke graft te controleren op kwaliteit, dikte, aantal haartjes en kleur. Hierdoor krijgt u misschien wel dikke meerharige grafts in uw haarlijn geplaatst. Of haren die permanent beschadigd zijn door haastig werk. U heeft dan misschien een hoog aantal grafts gekregen. Maar vraagt u zich dan af, hoeveel van deze ook daadwerkelijk zullen uitgroeien tot haren.

Kwaliteit boven kwantiteit

Wilt u een eerlijk advies zonder mooie fabeltjes en verbloemingen? Kies dan voor FueGenix Haarkliniek. Wij van FueGenix Haarkliniek behandelen elk graft als het kostbaarste bezit dat er is. Zo extraheren wij elke graft afzonderlijk en controleren wij elke graft met een microscoop. Hierdoor kunnen wij ook maar een maximaal aantal grafts transplanteren op één behandeldag. Wilt u weten hoeveel dit er voor u kunnen zijn? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij staan klaar om u te helpen.

Wij zien het zo. Uw donorgebied en uw grafts zijn het kostbaarste bezit dat u heeft. Dit geeft u aan ons in bruikleen. Hiervoor geven wij u iets moois voor terug, zonder dat u uw kostbare bezit heeft beschadigd.

 

Meer Ontdekken

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan of door op de Ok knop te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies.