Goede en slechte haartransplantaties: de 5 grootste zichtbare verschillen die jou helpen de juiste keuze te maken

Deel Deze Post

Inhoud

Haartransplantaties worden met de dag populairder. Meer mensen zijn actief op zoek naar oplossingen om hun dunner wordend haar te verhelpen. Met het stijgende aantal haartransplantatie zoekenden stijgt ook het aantal haartransplantatie behandelaren mee. Maar of deze allemaal een goede haartransplantatie kunnen verrichten is een ander verhaal.

Op internet en social media zijn er tegenwoordig meer dan tientallen verschillende haartransplantatie klinieken te vinden binnen 10 kilometer bij jou vandaan.

Hoe ideaal dit ook klinkt gaat dit niet zonder kosten. 2/10 haartransplantaties worden namelijk niet succesvol afgerond. Om u (en uw haar) te beschermen tegen een slechte haartransplantatie worden in dit artikel de grootste verschillen tussen goede en slechte haartransplantaties uitgelegd.

1.   Natuurlijkheid

Als allereerst en vaak het allerbelangrijkste voor de patiënt is de natuurlijkheid van de haartransplantatie: “gaat mijn haar er na de behandeling natuurlijk uitzien?”

Bij een goede haartransplantatie behandeling zal het geïmplanteerde haar niet te onderscheiden zijn van de rest van het haar. Met het blote oog zou jij dus nooit kunnen zien dat er een haartransplantaten aanwezig is.

De meest natuurlijke behandelingen voor haartransplantaties zijn follicular unit extractions (FUE). Bij deze behandeling worden gezonde haar follikels succesvol in kale gebieden op de hoofdhuid geïmplanteerd zonder enige merkbare littekens in tegen stelling tot follicular unit transplantations (FUT).

Daarbij maakt de expertise van de behandelende chirurg ook een groot verschil in de natuurlijke verschijning van het haar. Deze weet namelijk op welke manier de geïmplanteerde follikel units geplaatst moeten worden om een zo natuurlijk mogelijke haargroei te stimuleren die past bij het natuurlijke haar van de patiënt.

Omdat iedereen via internet zich voor kan doen als een haartransplantatie specialist kunnen wij het ook niet vaak genoeg zeggen om zo veel mogelijk onderzoek te doen naar de kliniek en de behandelaar. Vraag daarom ook zeker naar het diploma van de behandelend arts wanneer jij twijfelt. Dit zou moeten kunnen bij de haartransplantatie kliniek zelf of bij de chirurg.

Bij de haartransplantatie kliniek FueGenix ligt de expertise in het plaatsen van de meest natuurlijke haarimplantaten. Bekijk hier voorbeelden van de meest natuurlijke haartransplantaties in Nederland!

Bij een slecht uitgevoerde haartransplantatie is het erg duidelijk te zien dat er een verschil is tussen het natuurlijke haar en het geïmplanteerde haar. Het geïmplanteerde haar ziet er anders uit dan het natuurlijke haar en wordt vaak omschreven als pluggy. Dit betekent dat het geïmplanteerde haar lijkt op grote groepen haar naast elkaar. Dus niet op een geheel.

Deze resultaten komen vaak voor bij oudere haartransplantatie technieken, zoals de plug methode.

Een onnatuurlijke pluggy haartransplantatie
Een onnatuurlijke pluggy haartransplantatie
Ziet u de overeenkomsten?
Zie je de overeenkomsten?
Een goede haartransplantatie after
Dit is wat we willen – Een goede haartransplantatie after
Een goede haartransplantatie before
Een goede haartransplantatie before

2.   Plaatsing

Het volgende zichtbare kenmerk is de plaatsing van de haarimplantaten.

Bij een haartransplantatie behandeling die goed is uitgevoerd, wordt het haar aan de achterkant of zijkant van het hoofd verwijderd door middel van kleine circulaire bewegingen. Dit stimuleert het verwijderproces van de gezonde haar follikels naar de transplantatie gebieden. Dit wordt dan ook nauwkeurig gedaan tijdens een fue haartransplantatie. Leer hier meer over fue haartransplantaties in Nederland.

Deze plaatsing, mits uitgevoerd door een gediplomeerd chirurg, zorgt voor een goede plaatsing van de haartransplantaten. Ook zal deze chirurg de juiste kennis hebben over het aantal haar grafts dat nodig zal zijn voor het te behandelen gebied.

Bij een slechte haartransplantatie wordt het haar niet op de juiste plekken geplaatst, in de juiste hoeveelheden en vanuit de juiste hoeken. Wat er dan gebeurt is dat het haar er wederom onnatuurlijk uit gaat zien zowel als ‘lelijk’ kan worden ervaren.

Ook in dit geval is het resultaat afhankelijk van de behandelend arts. Zijn kennis en ervaring zal succes bepalend zijn voor de resultaten van de haartransplantatie.

3.   Littekens

Vervolgens zijn littekens een goede indicatie voor de kwaliteit van een haartransplantatie. Omdat deze logischerwijze als zeer negatief worden ervaren door haartransplantatie patiënten is het belangrijk om goed te begrijpen wanneer en waarom er bewezen littekens kunnen ontstaan tijdens een transplantatie behandeling.

Het is belangrijk om te begrijpen dat tijdens de moderne fue haartransplantatie er aan de hand van kleine circulaire bewegingen individuele haar follikel units worden verwijderd. Hierdoor is het niet meer nodig om een stuk hoofdhuid te verwijderen wat wel een vereiste is bij de fut.

Bij de fue techniek zijn er geen hechtingen vereist. Wat wel voor kan komen is dat er kleine circulaire littekens kunnen ontstaan op plekken waar het haar geëxtraheerd is. Deze littekens zijn echter klein en onzichtbaar wanneer de behandeling is uitgevoerd door een gediplomeerd arts.

Tijdens de behandeling wordt je altijd plaatselijk verdoofd. Je zult dus niet voelen wat er gebeurt tijdens de behandeling. Het soort verdoving dat gebruikt wordt hangt dan natuurlijk wel weer af van de haartransplantatie kliniek waar jij voor gekozen hebt.

Een modernste methode waarbij de haartransplantatie nauwkeurig wordt uitgevoerd door de haar follikel units te verwijderen door kleine circulaire bewegingen is de sapphire haartransplantatie.

Bij een slechte haar transplantatie ervaar je zichtbare littekens doordat er te veel haar van een donor gebied wordt weggehaald.

Dus, ondanks dat haartransplantatie een chirurgische ingreep is hoeft er geen litteken aan overgebleven te worden. Mits het natuurlijk is uitgevoerd op de juiste manier en door een ervaren behandelaar.

4.   Haardikte

Dit volgende kenmerk heeft alles te maken met de haargroei na een haartransplantatie. De reden voor een haartransplantatie is altijd dat men meer haar wil. Wanneer het haar karig is/groeit na een behandeling zijn patiënten logischerwijze teleurgesteld. Deze teleurstelling hoeft echter niet voor te komen mits er is gekozen voor de juiste kliniek en arts.

Bij een goed uitgevoerde haartransplantatie zal het haar op dezelfde manier groeien als het lichaamseigen natuurlijke gezonde haar. Het geïmplanteerde haar zal dus niet te onderscheiden zijn van het natuurlijke haar.

Bij een slechte haartransplantatie zal het haar dunner groeien dan het natuurlijke haar. Dit is esthetisch niet mooi om te zien. Daarbij zal jij als patiënt hoogstwaarschijnlijk nog steeds niet tevreden zijn over jouw haar op dezelfde manier als voor de behandeling.

5.   Donor herstel

Het laatste punt heeft betrekking op het donor gebied. Het herstel van het donor gebied is belangrijk voor het eindresultaat van de haartransplantatie.

Op de donorplek hoor je na het helen van de behandeling niet te kunnen zien dat er vanuit dat gebied haar is weggehaald. Bij een goede behandeling is dit dan ook het geval.

Bij een mislukte behandeling zie je niet op het donor gebied dat er te veel haar is weggehaald. Dit oogt als een lege plek op de hoofdhuid met minder haar. Sommige patiënten ervaren dit zelfs als ‘haarverlies’ na een behandeling, omdat er nu op andere plekken (lees: donor gebieden) minder of geen haargroei is.

Bij een slechte haartransplantatie kan het voorkomen dat de haartransplantatie specialist namelijk te veel haar grafts extraheert. Dit wordt over-harvesting genoemd. En dit resulteert dan uiteindelijk in zichtbare dunne haarvlekken in het donorgebied. In sommige gevallen is het zelfs zo erg dat er volledige donoralopecia ontstaat. Lees hier wat alopecia is.

In dit geval kan er dan dus beter geen haartransplantatie worden uitgevoerd dan wel.

Wat belangrijk is bij het kiezen tussen haartransplantaties

Het kiezen van de juiste behandelaar is dus cruciaal wanneer je een haartransplantatie overweegt. De bovengenoemde punten zijn het belangrijkst voor jou als haarverlies leidende om op te letten wanneer jij een succesvolle haartransplantatie wilt.

Naast de behandelaar is het natuurlijk ook belangrijk om voor de juiste kliniek te kiezen. Het overschot aan haartransplantatie klinieken in Nederland is enorm. Maar de juiste kliniek zal jou niet alleen tijdens jouw behandelperiode ondersteunen maar ook ervoor en erna. De kliniek zal jou goed informeren en ondersteunen tijdens het maken van de juiste keuze. En mocht er iets mis gaan (wat natuurlijk niet het geval is als er voor een goede kliniek wordt gekozen) dan zorgt een goede kliniek voor de juiste oplossing voor jouw probleem.

Het allerbelangrijkste om op te letten blijft toch het resultaat. Zorg dat jij goed geïnformeerd bent over de kliniek zowel als de behandelende arts. Zoals bovenstaand al aangegeven zal een slecht uitgevoerde haartransplantatie nog ongelukkiger maken dan het natuurlijk leiden aan haarverlies.

Alleen een goed uitgevoerde haartransplantatie zal succesvolle resultaten opleveren. Met daarbij een volle bos haar!

Voor goede voorbeelden over succesvol uitgevoerde haartransplantaties en patiënten met 100% volle tevredenheid, klik dan hier.

Wilt u een vrijblijvend consult inplannen voor een haartransplantatie bij een ervaren haartransplantatie kliniek? Vul dan dit consult formulier in.

Dit artikel is geïnspireerd door Dr. Arocha

Meer Ontdekken

Goedkoop is Duurkoop
Haartransplantatie

Goedkoop is Duurkoop

Een goedkope haartransplantatie met een onbeperkt aantal grafts klinkt interessant. Maar als uw uiterlijk u lief is, denk er dan nog eens goed over na.

Lees Verder »

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan of door op de Ok knop te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies.