Haarverlies Bij Mannen

Deel Deze Post

Inhoud

‘Male Pattern Baldness’ is een veelvoorkomend type haaruitval bij mannen dat op een bepaald moment in hun leven bij de meeste mannen voorkomt. Hoewel het doorgaans 15 tot 25 jaar duurt voordat een man kaal wordt, kunnen sommige mannen in minder dan vijf jaar volledig haarverlies lijden. Mannen die voor hun 30e levensjaar beginnen met het verliezen van hun haar, hebben de neiging sneller kaal te worden. Hoewel mannelijke kaalheid moeilijk te voorspellen is, volgt het nog steeds een patroon.

Het Mannelijke Kaalheidspatroon

Meestal begint het haar aan de zijkanten af te nemen of dunner te worden. Dit gaat over het algemeen gepaard met het dunner worden van het haar bovenop het hoofd.

Een kale plek in de kruin van het hoofd lijkt dan te verschijnen.

Al deze terugwijkende plekken worden uiteindelijk groter en smelten samen, waardoor een stukje aan de voorkant overblijft dat vroeg of laat ook dunner wordt

Dit meetinstrument staat bekend als de Norwood schaal en is de meest geavanceerde manier om haarverlies bij mannen te classificeren.

Norwood Schaal
Norwood Schaal

Wat Zijn De Oorzaken Van Mannelijke Kaalheid?

Kaalheid bij mannen en vrouwen wordt meestal genetisch bepaald. Deze vorm van kaalheid wordt ook wel Alopecia Androgenetica genoemd. Het wordt veroorzaakt door mannelijke hormonen (androgenen). haarfollikels zijn gevoelig voor Dihydrotestosteron (dht). na de puberteit stijgt het mannelijke hormoon testosteron en dus ook dht. het binden van dht op de haarfollikels zorgt ervoor dat deze krimpen, langzamer terug groeien en uiteindelijk uitvallen.

Bij mannelijke kaalheid worden de haar follikels op de achter- en zijkanten van het hoofd meestal niet beïnvloed door het DHT-hormoon. Omdat deze gebieden vaak gezonde en overvloedige haren bevatten, is het mogelijk om deze sterke haren te gebruiken voor een haartransplantatie.

Haarverlies is een veel voorkomende aandoening en er zijn een aantal oorzaken die naast genetische factoren ermee in verband zijn gebracht. Deze omvatten ijzertekorten, eiwitdeficiënties, chronische ziekten, bepaalde medicijnen en zelfs schade veroorzaakt door onjuiste haarverzorging.

Haarverlies Behandeling Voor Mannen

Fue-haartransplantaties hebben een enorm succespercentage bij het behandelen van mannelijke kaalheid, omdat ze uw haar kunnen herstellen naar wat het vroeger was. tegenwoordig zijn de nieuwste technologieën en procedures in staat om een oplossing te bieden voor mannelijke kaalheid met minimaal invasieve technieken die een snel en natuurlijk resultaat garanderen. We combineren bij fue genix haarkliniek vaak de nieuwste technieken binnen de Fue-haartransplantatie om de beste resultaten te bereiken.

Meer Ontdekken

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan of door op de Ok knop te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies.