Veelgestelde vragen (FAQ)

We beantwoorden graag uw vragen

Mocht u een vraag hebben die hier niet bij staat. Aarzel niet om contact op te nemen. Ons team van experts staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Tijdens een haartransplantatie halen we haar uit een gebied op van het lichaam dat het donorgebied wordt genoemd. Het donorgebied is meestal de achterkant en zijkante van het hoofd. Vervolgens nemen we de haren die zijn verwijderd, bekend als transplantaten, en plaatsen ze voorzichtig in het gebied waar u haaruitval heeft. Het geïmplanteerde haar groeit levenslang.

Ja. Tegenwoordig wordt de meeste haartransplantaties gedaan volgens de FUE-methode, wat staat voor Follicular Unit Extraction. Bij deze methode worden de grafts afzonderlijk geëxtraheerd uit het donorgebied (1 grafts tegelijk) en afzonderlijk in het ontvangstgebied geplaatst (gebied dat aan haaruitval lijdt). Binnen deze methode zijn er 2 manieren om de haartransplantaten te plaatsen. Dit kan door eerst kleine incisies te maken en vervolgens de grafts voorzichtig met een pincet te plaatsen. Of door het gebruik van implantor pennen waarbij de grafts in de pennen worden geladen en vervolgens rechtstreeks in de hoofdhuid worden geïnjecteerd zonder dat de voorafgaande incisie nodig is. Deze 2e methode wordt ook wel de DHI-methode genoemd. Verschillende artsen geven de voorkeur aan verschillende methoden. Beide methoden zijn echter even succesvolle manieren voor haartransplantaties.

Een andere en oudere methode wordt de FUT-techniek genoemd, wat staat voor Follicular Unit Transplant. Bij deze methode verwijdert de chirurg een strook huid van het donorgebied (achterkant van het hoofd), snijdt de grafts uit dit stukje huid en plaatst ze vervolgens met behulp van een van de hierboven genoemde plaatsingsmethoden. Deze methode wordt vaker gebruikt bij mannen met veel haarverlies of bij vrouwen die zich normaal gesproken niet scheren om het haar kort genoeg te dragen om het lineaire litteken na de procedure te onthullen. De reden hiervoor is dat een groot aantal transplantaten in een zeer korte ruimte kan worden verwijderd en snel kan worden voorbereid voor plaatsing. Het nadeel van veel mannen is dat het grote lineaire litteken hen meestal meer zelfbewust maakt dan het oorspronkelijke haarverlies, omdat de meeste mensen die het zouden zien, zullen weten dat de persoon een haartransplantatie heeft ondergaan.

De hele procedure wordt gedaan onder plaatselijke verdoving, zodat de patiënt de hele tijd wakker is zonder vrijwel enig ongemak of pijn te voelen.

Om het grootste deel van de procedure pijnvrij te laten zijn, moet de plaatselijke verdoving via een reeks kleine injecties in de hoofdhuid worden geïnjecteerd. Meestal is het pas de eerste injectie die voelbaar is. Hierna zijn de resterende injecties meestal pijnloos omdat de omliggende gebieden gevoelloos worden. Wij bij FueGenix Haarkliniek gebruiken een methode waarbij we door minder prikjes een hogere verdovingsgraad kunnen behalen.

De kosten van een haartransplantatie worden bepaald door de hoeveelheid werk die nodig is. Als u weinig haarverlies heeft, kunt u verwachten dat u een kleine procedure nodig heeft en dat de kosten aan de onderkant van onze prijsklasse liggen. Als u een groot gebied heeft wat bedekt moet worden, dan heeft u meer grafts nodig en zal de prijs aan de hogere kant van onze prijsklasse liggen.

Neem voor een juiste prijs contact met ons op, we helpen u graag.

Het aantal grafts wordt onder andere bepaald door de grootte van het te bedekken gebied. Iemand met een weinig haarverlies bijvoorbeeld heeft een kleinere procedure nodig dan iemand met veel haarverlies. Echter speelt de kwaliteit van uw donorgebied ook een grote rol. Zo zijn de dikte en kleur van uw haren, het aantal haren per graft, de densiteit van uw donorgebied en uw huidtype een aantal factoren die het aantal grafts wat u nodig heeft kunnen beïnvloeden.

Het haar dat we implanteren groeit levenslang. De reden hiervoor is dat het haar dat we nemen uit een veilige zone komt en niet wordt beïnvloed door factoren die normaal gesproken zorgen voor haaruitval. Als u bijvoorbeeld naar een man kijkt die het meeste haar bovenop heeft verloren, zult u merken dat ze nog steeds haar rond de zijkanten en achterkant van het hoofd haar hebben. Dit haar wordt niet beïnvloed door het gen voor haarverlies bij mannen. Dus als we het bovenop implanteren, groeit het net als aan de zijkanten en achterkanten voor de rest van uw leven.

Opmerking: zoals vermeld in de veel gestelde vragen hierboven, kunnen uw bestaande haren aan de bovenkant van uw hoofd echter wel blijven uitvallen als u geen preventieve maatregelen neemt. Wij kunnen u hierbij helpen en adviseren, zodat u uw resultaat van de haartransplantatie toekomstbestendig kunt maken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Tegenwoordig genezen haartransplantaties opmerkelijk snel. Sneller dan u zou verwachten.

Wanneer u weer aan het werk wilt gaan, is afhankelijk van uw eigen wensen. Het gaat er namelijk wanneer u zich daar prettig bij voelt. Het hangt er in feite van af of u liever niet heeft dat iemand uw hoofdhuid in de vroege genezingsstadia ziet. In theorie zou u, als u geen last had, de volgende dag gemakkelijk weer aan het werk kunnen.

De meeste patiënten nemen echter liever even vrij. Afhankelijk van de snelheid van genezing adviseren wij om de eerste week volledig rust te nemen. Na 7 dagen zijn de meeste korstjes verdwenen en is het niet meer duidelijk te zien dat u een haartransplantatie heeft ondergaan.

Dit is afhankelijk van de persoon en hoe zijn lichaam geneest. Sommigen genezen sneller dan anderen. Zoals hierboven vermeld, wordt het na 7-14 dagen lastig om te zien dat u een procedure heeft gehad.

Volledige genezing en vermindering van roodheid op de huid zal kan tot een paar maanden duren. Over het algemeen gaan onze patiënten vrij snel weer aan het werk.

Er zijn een aantal fases waarin u komt na de haartransplantatie.

Fase 1

De grafts die zijn geïmplanteerd moeten in deze fase zichzelf vasthechten in het transplantatiegebied. Dit gebeurt echter vrij snel. Hierna zullen de korstjes en wondjes, indien u onze nazorginstructies volgt, vrij snel verdwijnen.

Fase 2

Vanaf ongeveer 2-3 weken kunnen de getransplanteerde haren beginnen met uit te vallen. De grafts en de haarwortels zitten dan al goed vast in uw huid. Het is alleen het haar aan de buitenzijde wat uitvalt. Vanaf de wortel beginnen zich nieuwe haren te vormen en om door te komen moet het oude haar naar buiten komen. Dit betekent dat er meestal een periode van 3 tot 4 maanden duurt waarin er mogelijk niets lijkt te gebeuren. Wij willen u echter vragen om geduld te hebben en te geloven in het hergroei proces. Dit is een fase die iedereen die een haartransplantatie ondergaat moet belopen. Wij begrijpen echter dat dit ook de moeilijkste fase is waarin iemand zich kan bevinden na een haartransplantatie.

Fase 3

Rond de 3e tot 4e maand vinden meestal de nieuwe haren hun weg. Vervolgens ziet u elke maand weer duidelijke verbeteringen waarbij de haren dikker worden en de dichtheid toeneemt. Hoe snel de hergroei precies gebeurt varieert enigszins van patiënt tot patiënt. We zeggen meestal dat u kunt verwachten dat uw resultaten binnen 12 maanden volledig zijn. Er zijn echter gevallen waarin de resultaten tot 18 maanden kunnen duren. Dit zou kunnen zijn bij oudere patiënten of mogelijk patiënten die zouden merken dat het na blessures meer tijd kost om te genezen dan bij de meeste. De duur van de periode tot het uiteindelijke resultaat is echter niet van invloed op het uiteindelijke resultaat zelf.

Ja, je kunt een pet dragen na een haartransplantatie. Wij adviseren echter om de eerste 3 dagen dit zoveel mogelijk te vermijden zodat uw huid zich sneller en beter kan genezen. Ook dient het een petje te zijn die niet drukt op de geïmplanteerde haren. Neem contact op met een van onze artsen voor meer informatie.

U kunt 10 weken na een procedure veilig sporten. Neem voor meer informatie contact op met een van onze teams.

Het hangt ervan af wat voor soort vakantie. Als de vakantie actief is, zoals skiën waarbij er een kans is op een impact op het hoofd, dan is dit geen goed idee en moet u minimaal 1 maand wachten.

Gaat u op een ontspannende vakantie dan is dit mogelijk maar er zijn wel wat zaken te vermijden. U moet bijvoorbeeld het ontvangstgebied niet te veel in direct zonlicht houden. Dit kunt u doen door een pet te dragen om in de schaduw te liggen. Daarnaast mag uw tot 1 maand na de behandeling niet in een chloorhoudend zwembad. U kunt echter na 7 dagen wel in de zee zwemmen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

We zeggen altijd dat de beste manier om het beste resultaat te bereiken altijd is om het hoofd te scheren, omdat het scheren van het haar het donorgebied blootlegt en de grafts makkelijk kunnen worden geëxtraheerd. Maar ook als het gebied waar de nieuwe haren moeten worden geplaatst geschoren is, is het voor de arts veel gemakkelijker om de gebieden te zien waar hij de haartjes kan implanteren.

Afhankelijk van waar het haarverlies is, is het mogelijk om het hoofd niet volledig te scheren. Soms is het ook mogelijk om alleen de zijkanten en achterkant scheren.

Bij vrouwen en bij personen met lang haar kunnen we bij een kleine behandeling ook een kleine strip in het donorgebied scheren, zodat het lange haar erboven dit gebied weer bedekt. Hierdoor ziet u aan de achterzijde niet dat u een recent een behandeling heeft gehad.

Mocht u vragen hebben of willen weten of u geschikt bent voor een ongeschoren haarimplantatie? Neem dan nu contact op met een van onze artsen.

In principe heeft u naast de pijnstilling geen andere medicatie die u na de behandeling dient te nemen.  In sommige gevallen krijgt u van ons antibiotica of medicatie tegen de minimale zwelling. In uw nazorgpakket wordt u dan ook geadviseerd over dosering en duur. Voel u vrij om met een van onze experts te praten over deze informatie.

Nee. Uw donorgebied is kleiner dan het uiteindelijk ontvangstgebied als u blijft wachten. Dus het is veel beter om haarverlies vanaf het begin aan te pakken met de juiste preventie van verdere haarverlies. Haarverlies bij mannen en vrouwen kan meedogenloos zijn, dus als er een moment komt waarop uw beste inspanningen niet genoeg zijn, dan is dit meestal waar een haartransplantatie of een alternatieve haarherstelmethode een goed idee is. Om er zeker van te zijn dat het een goed idee is, kunt met uw haarverlies bespreken met een van onze artsen.

Nee. Een haartransplantatie is een medische procedure waarbij uw eigen echte haar van het ene deel van de hoofd naar een ander deel wordt verplaatst waar haarverlies optreedt, waarna het haar dat is verplaatst (getransplanteerd) zal groeien.

Micropigmentatie van de hoofdhuid is een cosmetische behandeling waarbij een inktpigment wordt toegevoegd aan de bovenste huidlaag om een ​​geschoren haarzakje te simuleren. Haar zal bij deze methode niet groeien.

Beide zijn geweldige oplossingen voor haarverlies. Echter heeft scalp micropigmentatie wel vee beperkingen. Immers u heeft nog steeds geen haar op uw hoofd.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan of door op de Ok knop te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies.