Haartransplantatie, Eindelijk Een Einde Aan Kaalheid!

De nieuwste haartransplantatie technieken, uitgevoerd door de meest ervaren specialisten. Zie er op uw best uit met FueGenix Haarkliniek.

Wat Is Een Haar
transplantatie?

Een haartransplantatie ook wel haarimplantatie genoemd, is een chirurgische behandeling waarbij haarzakjes (grafts) worden verwijderd van een deel van het lichaam genaamd de ‘donor’, en worden geïmplanteerd in een kaal of kalend gebied (meestal de inhammen, kruin, baard en of wenkbrauwen)  op het lichaam dat bekend staat als de ‘ontvanger’. 

Een haartransplantatie wordt voornamelijk gebruikt om alopecia androgenetica of terwijl het mannelijke kaalheidspatroon te behandelen. 

Bij deze minimaal invasieve procedure worden haarzakjes die genetisch resistent zijn tegen kaalheid (zoals de achterkant van het hoofd) getransplanteerd naar de kale hoofdhuid. 

Haartransplantatie kan ook worden gebruikt om wimpers, wenkbrauwen en baardhaar te herstellen. 

Ook kan het gebruikt worden om littekens op te vullen die zijn veroorzaakt door ongelukken of operaties zoals facelifts en eerdere haartransplantaties. 

Aangezien haar van nature groeit in groepen van 1 tot 4 haren, oogsten en transplanteren de huidige technieken haar “follicular units” in hun natuurlijke groeperingen. 

Zo levert de moderne haartransplantatie een natuurlijk haarlijn door de originele haaroriëntatie na te bootsen.

Behandel procedure Bij FueGenix

Stap 1

Voordat een behandeling tegen haarverlies wordt ondernomen, zullen we één voor één met u overleggen om uw wensen vast te stellen en door te nemen wat uw verwachtingen zijn. 

Dit doet u in een persoonlijk gesprek met de arts die u ook zal behandelen en niet met de consultant. 

Hierdoor krijgt u de mogelijkheid om alle vragen waar u mee zit beantwoord te krijgen.

Stap 2

Dag Van De Behandeling

Tijdens de behandeling zullen we elk afzonderlijk graft uit het donorgebied extraheren en het op een zo natuurlijk mogelijke manier naar het dunner wordende gebied transplanteren. 

Vanwege de aard van de behandeling kunnen de sessies in één dag worden afgerond. 

Uiteraard nemen wij ons tijd om het werk zo secuur en nauwkeurig mogelijk uit te voeren zodat u kunt genieten van een optimale groeikwaliteit van de nieuwe haren.

Stap 3

Dag 1-3 'kritieke' Herstelperiode

We raden u aan om tijdens de eerste drie dagen van de herstelperiode te ontspannen.

We raden het ten zeerste af om een aantal acties te ondernemen, zoals intensief sporten, zwemmen en het dragen van te strakke petjes, hoeden enz. 

Deze periode is van cruciaal belang voor uw follikel herstel. Zie onze veel gestelde vragen over nazorg voor meer informatie.

Stap 4

Dag 4 - 10 Herstelperiode

Binnen de eerste 14 dagen na behandeling bieden wij u een volledig en zeer uitgebreid nazorgplan aan. 

Het is belangrijk dat u het volgt en zo uzelf de tijd geeft om te herstellen en te rusten. 

Op dag 4 tot en met 9 zult u zich houden aan de was instructies die u van ons krijgt geïnstrueerd, wat over het algemeen zal zorgen voor het verdwijnen van de korstjes en de minimale zwelling. 

Uw donorgebied zal weer normaal worden en uw transplantatiegebied is tot rust gekomen.

Stap 5

Dag 11 - 14

Vanaf dag 11 hebben zowel het transplantatie- als het donorgebied geen bijzonder behandeling meer nodig. 

Wij adviseren u echter wel om niet te hard te schrobben in het transplantatiegebied indien er nog wat korstjes zitten. 

Deze zullen er vanzelf af vallen.

Stap 6

12 Maand Controle

We zien u een jaar later weer en bespreken samen met uw het uiteindelijk resultaat. 

Als u in een fase voorafgaand aan de volledige beoordeling van 12 maanden een eerdere beoordeling wilt aanvragen, zullen we u altijd zien en u ontvangen.

Maar we zullen uw volledige resultaten pas na de periode van 12 maanden kunnen beoordelen.

Verschillende Haartransplantatie procedures

FueGenix Haarkliniek DHI Haartransplantatie Wide

DHI Haartransplantatie

DHI staat voor Direct Hair Implantation. Bij de DHI Haartransplantatie van FueGenix Haarkliniek maken wij gebruik van de meest geavanceerde technieken. Bij de DHI-methode worden de haarzakjes één voor één rechtstreeks in het te behandelen gebied geïmplanteerd.  Elk haarzakje is in een bepaalde richting, diepte en hoek geplaatst die helpen

Lees Verder »
Een FUE Haartransplantatie

De Moderne Haartransplantatie: FUE (Follicular unit extraction)

Wat is een FUE haartransplantatie? Follicular unit extraction (FUE) haartransplantaties worden gedaan door individuele haarzakjes uit uw huid te halen en deze elders in uw lichaam te implanteren. Hierdoor zal het haar in het nieuwe gebied er dikker uitzien. FUE was bedoeld ter vervanging van de “klassieke” follicular unit transplantation

Lees Verder »
Haartransplantatie Zonder Scheren

Kaal Scheren? Kan Een Haartransplantatie Niet Zonder?

Een Haartransplantatie Zonder Kaal Te Scheren Een belangrijk onderdeel van een haartransplantatie is het scheren van uw hoofdhaar.  Echter is dit onderdeel niet altijd nodig.  Wij begrijpen heel goed dat de beslissing om wel of niet te scheren meestal een van de zwaarste keuzes is die u maakt ter voorbereiding

Lees Verder »

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan of door op de Ok knop te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies.