Kaal Scheren? Kan Een Haartransplantatie Niet Zonder?

Een Haartransplantatie Zonder Kaal Te Scheren

Een belangrijk onderdeel van een haartransplantatie is het scheren van uw hoofdhaar. 

Echter is dit onderdeel niet altijd nodig. 

Wij begrijpen heel goed dat de beslissing om wel of niet te scheren meestal een van de zwaarste keuzes is die u maakt ter voorbereiding van een FUE-procedure

Vooral voor vrouwen en mannen met langer haar kan het volledig kort scheren van het hoofdhaar een probleem zijn. 

Daarom bieden wij bij FueGenix Haarkliniek ook haarsparende haartransplantaties waar er wordt behandeld zonder te scheren.

Je hebt misschien gehoord van ongeschoren haartransplantatie, maar er is nog steeds veel verwarring over wat het eigenlijk betekent. 

Bij sommige klinieken houdt dit in dat het donorgebied volledig is geschoren, maar het ontvangende gebied niet. 

In andere gevallen suggereert het dat de delen van de donor hoofdhuid die worden geoogst, worden geschoren en vervolgens worden bedekt met het omringende lange haar. 

Het kan ook betekenen dat noch de donor- noch de ontvangende delen van de hoofdhuid worden geschoren.

Hoewel het technisch mogelijk is om een haartransplantatie uit te voeren zonder het hoofd van de patiënt te scheren, is deze methode niet voor iedereen geschikt. 

Niet-geschoren FUE is een meer gecompliceerde en tijdrovende procedure, dus het wordt normaal gesproken alleen uitgevoerd in gevallen waarin een klein gebied van haarverlies wordt behandeld. 

Zelfs dan verdient het meestal de voorkeur om indien mogelijk zowel het ontvangende als het donorgebied te scheren.

tijdrovend

Bij FueGenix Haarkliniek voeren we in bepaalde gevallen FUE uit met een niet-geschoren donor- en / of niet-geschoren ontvangend gebied. 

We beperken het gebruik van de techniek echter meestal tot kleinere gevallen vanwege de grotere technische uitdagingen die aan de procedure zijn verbonden.

Bij een gedeeltelijk ongeschoren behandeling worden er uit het donorgebied kleine strookjes haar geschoren. 

Het haar boven en onder dit strookje blijft ongeschoren. 

Het ongeschoren haar valt dus over het geschoren strookje, waardoor het donorgebied wordt gecamoufleerd. 

Uit het strookje wat wordt geschoren worden dan vervolgens grafts geoogst die worden gebruikt voor de haartransplantatie.

Wie is een geschikte kandidaat?

Vrouwen kiezen bijna altijd voor een haarsparende haartransplantatie, omdat zij liever niet lang willen rondlopen met kort haar. 

Maar ook mannen met lang haar kiezen er soms voor om ongeschoren te worden behandeld. 

Een groot voordeel van een haarsparende transplantatie is dat het geschoren strookjes goed te verbergen is door bestaand haar. 

Een voorwaarde hiervoor is dus dat het haar wat over het geschoren stukje valt, lang genoeg hoort te zijn.

Wat zijn de beperkingen?

Deze vorm van haartransplantatie is echter arbeidsintensiever dan een volledige geschoren behandeling. 

Het kost meer tijd en inspanning om de getransplanteerde haren terug te plaatsen tussen bestaand haar. 

Om deze reden is een haarsparende behandeling ook vaak iets duurder dan een volledig geschoren behandeling. Ook kunnen we in een sessie minder haren transplanteren. 

Het donorgebied is ook beperkt, doordat er maar een klein strookje wordt geschoren. Ook is het maximaal te transplanteren haren persoonsgebonden.

Comparison

Wat zijn de voordelen van het scheren?

Hoewel het mogelijk is om een FUE-haartransplantatie te ondergaan zonder je hoofd te scheren, zijn er enkele voordelen aan het scheren van de donor- en ontvangende gebieden:

  • Verbeterde zichtbaarheid: door het hoofd van de patiënt te scheren, heeft het chirurgische team een veel duidelijker zicht op het gebied van de donor en de ontvanger.
  • Eenvoudiger en sneller: met een onbelemmerd zicht wordt het voor de chirurg makkelijker, eenvoudiger en sneller om de grafts te extraheren en te implanteren, wat resulteert in minder operatietijd.
  • Geen risico dat de grafts verstrikt raken en overmatig worden gehanteerd: het scheren van de donor- en / of ontvangende gebieden voorkomt dat de grafts overmatig worden gehanteerd doordat ze verstrikt raken in het bestaande haar.
  • Makkelijker schoon te maken: een geschoren hoofd is gemakkelijker schoon te houden als de operatie voorbij is en tijdens de herstelperiode.
  • Makkelijker aan te brengen nazorg spray: een geschoren hoofd maakt het gemakkelijker om de nazorg spray aan te brengen tijdens de eerste paar dagen van herstel.
  • Minder risico op het losraken van een graft: zonder het risico dat lange omringende haren over de grafts gaan liggen en aan de grafts blijven plakken, wordt het risico op het losraken van een transplantaat in de vroege postoperatieve periode verminderd.
 

Er zijn duidelijke voordelen om uw hoofd te scheren voordat u een haartransplantatie ondergaat en veel chirurgen geven er de voorkeur aan om op deze manier te werken.

Als u een FUE-haartransplantatie ondergaat bij FueGenix, wordt u normaal gesproken geadviseerd om uw haar op de gebruikelijke lengte te houden voor de dag van de operatie. 

Dit helpt de behandelende arts om uw hoofdhuid goed te beoordelen en uw haar herstel te plannen. 

Indien nodig zal hij uw hoofd scheren tijdens uw preoperatieve consult op de middag vóór of de ochtend van uw procedure.

Zal niet iedereen mijn geschoren hoofd opmerken?

Het is begrijpelijk dat u misschien zenuwachtig bent over het scheren van uw hoofd wanneer u een haartransplantatie ondergaat, vooral als u uw haar normaal gesproken lang wilt houden. 

Als dit het geval is, wilt u misschien geleidelijk overgaan op een korter kapsel in de maanden voorafgaand aan uw operatie. 

Dit geeft jou en je familie en vrienden de tijd om te wennen aan een kortere snit, waardoor je geschoren hoofd minder een aanspreekpunt wordt na je haartransplantatie.

Een Haartransplantatie Bij Kort Haar
Een Haartransplantatie Bij Kort Haar

Vragen?

Heeft u meer vragen over de prijs of het maximaal aantal grafts bij deze vorm van transplanteren? 

Neemt u dan vrijblijvend contact op via het contactformulier, bel ons op +31 6 83331555 of stuur ons een WhatsApp.

Onze specialisten staan klaar om uw vragen objectief en eerlijk te beantwoorden.

Resultaten

Hieronder ziet u een aantal resultaten van kalende mannen en vrouwen net zoals jij, die een haartransplantatie zijn ondergaan zonder te scheren.

Haartransplantatie Zonder Scheren Resultaat
Haartransplantatie Zonder Scheren Resultaat 3

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan of door op de Ok knop te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies.